Vårt nätverk

De nätverk vi är med i förstärker vår kvalitetsstämpel och våra samarbeten innebär bland annat att vi kan lova våra kunder hög standard genom hela flyttprocessen.

Harmony Relocation Network – SBK Moving är stolt medlem av Harmony Relocation Network. Det är ett globalt nätverk, grundat 1992, med över 140 medlemmar i 60 länder som tillsammans tillhandahåller flyttjänster för 180 länder över sex kontinenter. Medlemmarna är privatägda flyttföretag, familjeägda och med gemensamma värderingar kring kvalitet, god lokalkännedom och personlig service. Samtliga medlemmar är delägare i Harmony Relocation Network. Vi är en dedikerad skara samarbetspartners med gemensamt IT-system som arbetar för ökad hållbarhet och efter ett ISO-testat kvalitetssystem.

FIDI – har medlemmar i mer än 100 länder. Alla FIDI-anslutna företag har en sak gemensamt: deras höga servicenivå! FAIM-kvalitetsmärkningen, obligatorisk för alla FIDI-medlemmar, är den mest strikta och mest omfattande kvalitetsstandarden för den internationella flytt- och flyttbranschen, som regelbundet granskas av en oberoende tredje part, EY.

IAM, International Association of Movers – representerar mer än 2 000 företag i över 170 länder. De anslutna företagen är utöver flyttföretag även partners och innovatörer inom leverans av flytt, spedition, frakt, logistik och relaterade tjänster. Att vara ansluten till IAM tillför företagen ytterligare styrka, förtroende, mångfald och etik samt är en viktig kvalitetsstämpel på vår tillförlitlighet och vårt ansvarstagande.

FEDEMAC European Movers – Stadsbudskontoret/SBK Moving är anknutna till Fedemac, en europeisk branschorganisation som representerar fler än 3 000 flyttföretag i 26 europeiska länder. Fedemac tillvaratar branschens intressen i relation till EU-kommissionen och EU-parlamentet och håller kontakt med nationella föreningar och andra branschorganisationer.

Kvalitet och utmärkelser

SMF – Sveriges Möbeltransportörers Förbund – Stadsbudskontoret/SBK Moving är kvalitetscertifierade genom svensk flyttstandard via SMF, Sveriges äldsta branschorganisation för bohagstransporter. Parallellt med det pågår vår egen ISO-certifiering inom kvalitet, ISO9001.

DI Gasell – Varje år delar Dagens Industri ut pris till landets snabbast växande företag. Under 2011 tilldelades Stadsbudskontoret/SBK Moving priset.

Trippel-A – Stadsbudskontoret/SBK Moving har trippel A-rating när det gäller kreditvärdighet.

Vår historia

1888

Örnsköldsviks Stadsbudskontor etableras i Västernorrland och är länge ett traditionellt flyttföretag med lokala flyttar samt enstaka längre flyttar inom Sverige.

1990

Intresset för den europeiska marknaden ökar och vårt arbetsområde börjar breddas.

2006

Vi öppnar kontor i Stockholm för att komma närmare våra kunder i huvudstaden med omnejd.

2007

Antalet flyttar till södra delen av Frankrike har ökat snabbt och blivit en mycket viktig destination för Örnsköldsviks stadsbudskontor. Vi öppnar vårt tredje kontor; i Cannes, Frankrike och bestämmer oss för att gå under det internationellt sett mer lättuttalade namnet SBK Moving.

2014

Vi beslutar att lägga till den utomeuropeiska marknaden till vårt utbud och kan i dag stolta erbjuda företags- och privatflyttar till alla destinationer över hela världen.

I dag

I dag utgör utlandsflyttar cirka 80-90 % av vår totala verksamhet. Kontoret i södra Stockholm är vårt huvudkontor och här ligger även vår huvudterminal för utlandsflyttar samt vår långtidsmagasinering. Vårt kontor i Cannes ligger nära och lokalt till hands för de svenska privatpersoner och företag som finns i området, i såväl Frankrike som intilliggande europeiska länder.Alla tre kontor är fullservicekontor med egna flyttbilar och egen flyttpersonal.

Våra priser, medlemsskap och certifieringar