Flytta privat
– inrikes eller utrikes

Flytta privat inrikes

Vi tar ansvar hela vägen. Om du så bara flyttar några kvarter eller till en helt annan stad, så är vi själva där, med egen personal och egna bilar för att ta hand om din flytt på bästa sätt. Vi packar gärna ditt bohag och tar det hela vägen från dörr till dörr. Via våra kontor i Örnsköldsvik, Stockholm, Göteborg och Malmö kan vi hjälpa dig med flyttar över hela Sverige.

RUT-avdrag för flyttjänster

Vet du om att du kan få RUT-avdrag för vissa flyttjänster? Packning, uppackning, lastning och lossning, liksom arbetstiden för transporten ger rätt till RUT-avdrag med 50 procent av kostnaden. Vi drar av det direkt på fakturan och redovisar ditt avdrag till Skatteverket så att du får det förtryckt på din deklaration nästa gång det är dags att deklarera.

Vårt pris

Vi är inte billigast och marknadsför oss inte heller som det. Istället kan vi garantera dig att vi har gällande försäkringar och de tillstånd som krävs för att få vara flyttfirma. Våra medarbetare har kollektivavtal och vi följer alla arbetsrättsliga regler.

Försäkring och speciella ägodelar

Om olyckan är framme och det skulle hända något med en ägodel under flytten så har vi en ansvarsförsäkring som täcker upp till ett halvt prisbasbelopp per föremål. Vill du flytta extra värdefulla ägodelar rekommenderar vi att du tecknar separat sakförsäkring för dessa.
När det gäller skjutvapen, som jakt- eller tävlingsvapen till exempel, så får du som kund frakta dessa själv samt ta eget ansvar för att det finns vapenlicens som gäller, såväl inom landet som i det land du flyttar till. Vi flyttar vapenskåpet, efter att du själv tömt det.

Vi hjälper dig med att flytta utomlands

Utlandsflyttar utgör största delen av vår verksamhet. I samband med beställning tar vi fram det mest tids- och kostnadseffektiva alternativet för din flytt. Stadsbudskontoret är Sveriges enda flyttföretag som kan erbjuda en komplett internationell flyttservice där vår egen personal sköter såväl packning som flytt, med egna flyttbilar och allt hanterat av våra egna flyttkoordinatorer.

Med flyg, lastbil eller över sjö

Flyttar du inom Europa transporterar vi själva ditt flyttgods. Vi flyttar såväl hela som delar av ditt bohag. Vid korta, snabba uppdrag i samband med flytt utomlands använder vi oss vid behov av flygfrakt. Vid översjöflytt packar och stuvar vi ditt bohag i container för vidare transport med fartyg. När transporten är framme tar våra samarbetspartner hand om din container och fortsätter transporten dit du vill ha ditt bohag.

RUT, import och export

Vi hanterar all administration i samband med din flytt. Vi ordnar all nödvändig flyttdokumentation och har utbildning i vad som gäller vid import och export, tullregler och annat i samband med att du flyttar inom och utanför EU.

När du flyttar privat till ett EU/EES-land kan du få RUT-avdrag med 50 procent av flyttkostnaden. Vi drar av det direkt på fakturan och redovisar ditt avdrag till Skatteverket så att du får det förtryckt på din deklaration nästa gång det är dags att deklarera.

Magasinering och mellanlagring av möbler

I samband med flytt vill man ofta få flytta in med en gång i sin nya bostad. Men ibland går det inte att få tidplanerna att stämma. Om du hamnar mitt emellan två boenden, utflyttad från det ena men fortfarande utan tillgång till det nya så löser vi lagringen av bohaget åt dig. Bokar du flytthjälp hos oss kan vi erbjuda mellanmagasinering av ditt möblemang i vårt lager, under tiden du är mellan boenden. Vi erbjuder även kort- och långtidsmagasinering i våra magasin i såväl Sverige som i Frankrike.

Flyttstäd

Utöver traditionell flytthjälp kan vi även erbjuda visningsstädning och flyttstädning av din bostad. Detta genomför vi i samarbete med våra partners och vi kan erbjuda flyttstädning i de städer vi är verksamma.

Våra priser, medlemsskap och certifieringar